Serviciile personalizate includ consiliere, consultanta, mentorat si sprijin pentru realizarea si imbunatatirea unui plan de afaceri, pentru implementarea cu succes a unei initiative antreprenoriale. Consilierea se va realiza atat pentru participantii la cursurile de competente antreprenoriale cat si pentru cei care fac alte cursuri si doresc sa isi puna in practica o idee de afacere.
Participantii care vor primi micro-granturi pentru punerea in practica a ideii de afacere vor beneficia de aceste servicii pe toata perioada implementarii planului de afaceri.
Oferirea de servicii de mentorat pentru grupul tinta in vederea derularii cu succes de catre acestia a primelor afaceri start-up va fi asigurata atat pentru grupuri cat si individual.
Pe parcursul proiectului vor fi organizate 20 de sesiuni de mentorat de grup la Centrul IT, la care vor participa beneficiarii de subventie dar si ceilalti participanti de la cursurile de competente antreprenoriale. In cadrul acestor sesiuni, membrii grupului tinta vor invata cum sa initieze si sa dezvolte afaceri start-up, ce probleme pot intampina si cum pot depasi obstacolele care apar. Oferirea de sprijin integrat firmelor start-up create prin proiect, constand in consiliere, sprijin pentru initierea afacerilor, surse de finantare noi, asistenta si post asistenta in sprijinul initierii afacerilor si a ocuparii pe cont propriu, noutati fiscale, networking, training vanzari va reprezenta o activitate permanenta ce va fi asigurata la Centrul IT.
Prin intermediul acestei subactivitati, vor fi furnizate si servicii de consultanta pentru dezvoltarea afacerii, deoarece membrii grupului tinta pot accesa si alte oportunitati de finantare.
Serviciile personalizate de sprijin pentru persoanele care vor sa demareze o afacere vor fi asigurate de catre responsabilul de mentorat si servicii personalizate de antreprenoriat care va organiza workshop-uri individuale si de grup la Centrul IT pentru dezvoltarea afacerilor membrilor grupului tinta, va asigura conexiuni cu investitori, va oferi consiliere cu privire la probleme de pitching si prezentarea afacerii, va asigura consiliere privind relatia cu banca si obtinerea de linii de credit pentru dezvoltarea afacerilor, va folosi tehnici de mentorat bazate pe “acompaniere, insamantare, catalizare, prezentare de rezultate, recoltare,” va identifica oportunitati de follow-up a afacerilor sprijinite prin proiect, va oferi consultanta cu privire la intocmirea cererilor de finantare si a planurilor de afaceri pentru beneficiarii care doresc sa acceseze finantari nerambursabile, va oferi consiliere cu privire la implementarea afacerilor start-up de catre beneficiarii ajutorului de minimis, va realiza cate un plan de afacere de follow-up pentru fiecare beneficiar de ajutor de minimis pentru a contribui la sustenabilitatea afacerii pe termen lung.