Servicii de asistenta medicala

Serviciile de asistenta medicala

Aceste activitate include servicii care nu pot fi asigurate la Centrul Medical, sub forma programului de imbunatatire a conditiilor de igiena, implementarea programul si de prevenire a sarcinilor la minore, sanatatea reproducerii si planificarea familiala. Ele vor fi asigurate prin intermediul unui consilier de planificare familiala.

Se vor organiza si desfasura seminarii tematice si intalniri individuale cu membrii grupului tinta cu scopul de a identifica nevoile de planificare familiala si sanatatea reproducerii, va stabili temele de informare si va explica membrilor grupului tinta notiunile de baza in planificarea familiala si sanatatea reproducerii.

Un accent deosebit va fi pus pe informarea si consilierea membrilor grupului tinta in legatura cu importanta asigurarii si mentinerii igienei atat in gospodarie, cat si in igiena personala. Astfel, va fi amenaja o incapere in cadrul centrului comunitar, care va fi dotata cu mobilier adecvat si materiale pedagogice in domeniile imbunatatirii conditiilor de igiena, prevenirii sarcinilor la minore, sanatatea reproducerii si planificare familiala.

In cadrul serviciilor de asistenta medicala vor fi desfasurate urmatoarele activitati:

  • Consiliere medicala individuala;
  • Seminare pe diferite teme;
  • Colt didactic.