Activitati sociale

  • INTALNIRI CETATENESTI
  • EDUCATIE NON-FORMALA DE TIP AFTERSCHOOL
  • SERVICII DE ASISTENTA MEDICALA (igiena, planificare familiala)
  • SERVICII SOCIALE DESTINATE PREVENIRII SEPARARII COPIILOR DE FAMILIILE LOR

In cadrul proiectului “Dezvoltare integrata in Cudalbi, jud Galati” va fi dezvoltat un Centru Comunitar Intergrat. Activitatile desfasurate la centru vor asigura formarea si dezvoltarea competentelor copiilor, tinerilor si adultilor din comuna.

In cadrul Centrului se vor amenaja 3 camere multi functionale, cate una pentru activitati sociale, medicale si educatie non-formala, iar o camera va functiona drept micro-incubator de afaceri.

Prin intermediul serviciilor oferite gratuit de Centrul Comunitar Integrat comunitatea din Cudalbi va beneficia de:

  • servicii sociale destinate prevenirii separarii copiilor de familiile lor prin care un numar de 50 de gospodarii vor primi un sprijin de cate 100 lei/luna/gospodarie, pentru asigurarea hranei si imbracamintei membrilor gospodariilor. De asemenea, se va amenaja un colt didactic in cadrul Centrului Comunitar Integrat, cu materiale-resursa menite sa educe copiii si familiile lor in legatura cu problemele care apar in cazul separarii, dar si solutiile la acestea. Consilierul de activitati sociale va asigura consiliere atat in situatii de urgenta, cat si in situatii de preventie;
  • servicii de asistenta medicala prin intermediul unui consilier de planificare familiala prin care se va urmari cresterea constientizarii membrilor grupului tinta cu privire la importanta imbunatatirii conditiilor de igiena, prevenirea sarcinilor la minore, sanatatea reproducerii si planificarea familiala.
  • servicii tip scoala dupa scoala prin implicarea lor in programul de imbunatatire a performantelor scolare pentru copiii cu autism si alte probleme, programul de ajutor pentru teme, programul de stimulare a elevilor prin activitati de sah, clubul de lectura, clubul de limbi straine si programul de consiliere si reconversie profesionala;
  • support logistic oferit prin intermediul micro-incubatorului de afaceri. Prin acest incubator antreprenorii vor avea acces la infrastructura de baza necesara oricarei afaceri start-up.