Intalniri cetatenesti

Prin intermediul programului de implicare civica din cadrul proiectului “Dezvoltare integrata in Cudalbi, judetul Galati”, locuitorii comunei si autoritatile publice locale vor colabora pentru rezolvarea eficienta a problemelor din comunitate.

In cadrul acestui program vor fi organizate 20 de intalniri cetatenesti care vor imbina elemente teroretice si practice de politici publice cu elemente teroretice si practice de democratie participativa. Aceste intalniri sunt utile deoarece ofera un cadru organizat participantilor care doresc sa identifice solutii la problemele de interes public.

Responsabilul programului de implicare civica stabileste temele care vor fi abordate la intalnirile cetatenesti si le va posta pe platforma www.politicipublice.ro, unde fiecare cetatean poate oferi o solutie fezabila, valoroasa si sustenabila, conform metodei SMART de politici publice.

Dupa fiecare intalnire cetateneasca va fi redactata o adresa oficiala (propunere de politica publica) pe care responsabilul programului o va inainta catre institutia tinta, o va arhiva si o va publica pe platforma mai sus mentionata.

Raspunsul oferit de catre institutia abilitata va fi postat pe platforma www.politicipublice.ro iar in cazul in care persoana care a semnalat problema este multumita de acesta, problema se va inchide si se va transforma intr-o poveste de succes.

Pentru a ne aduce la cunostinta o problema de interes public folositi butonul “Semnaleaza o problema” sau contactati responsabilul programului de implicare civica la urmatorul contact:

Ionut Agache – Responsabil program de implicare civica