Consiliere profesională

A5.2 – Furnizarea serviciilor de informare si consiliere profesionala individuala si de grup in satul Cudalbi.

 

Optiunea unei persoane pentru o anumita cariera fara niciun sprijin  poate fi un proces dificil, deseori asociat cu alegeri gresite, ezitari, abandon, amanare si toate acestea pot avea un impact negativ asupra viitorului profesional.

  • Cui sunt destinate serviciile de consiliere profesionala?

Serviciile de consiliere profesionala sunt destinate persoanelor din comuna Cudalbi, judetul Galati, care nu stiu ce tip de cariera li s-ar potrivi, celor care doresc sa se reorienteze profesional, dar nu stiu exact catre ce domeniu sa se indrepte, precum si celor care intampina dificultati in vederea desfasurarii etapelor cautarii unui loc de munca.

  • Care este scopul sedintelor de consiliere profesionala?

Scopul sedintelor de consiliere profesionala individuala si de grup este de a ajuta persoanele aflate in cautarea unui loc de munca sa se autocunoasca si pentru a ii indruma in vederea stabilirii rutei profesionale potrivite in acord cu aptitudinile, interesele si aspiratiile lor.

  • In ce constau serviciile de consiliere profesionala?

In cadrul sedintelor de consiliere se va pune accent pe evaluarea si autoevaluarea personalitatii, se vor discuta tehnici si metode in raport cu informatiile privind piata muncii care sa faciliteze autocunoasterea, cunoasterea alternativelor de actiune in luarea deciziilor, precum si dezvoltarea abilitatilor necesare pentru planificarea carierei.

  • Care sunt avantajele sedintelor de consiliere profesionala?

Pe parcursul sedintelor de consiliere profesionala, persoanele participante vor reusi sa isi cunoasca punctele forte si punctele slabe, vor invata cum sa-si invinga emotiile negative, cum sa ia decizii favorabile atunci cand vor intalni obstacole pe plan profesional si cum sa actioneze cunoascandu-si aptitudinile si interesele profesionale.

Participa cu incredere la procesul de autocunoastere si planificare a carierei!

                                                                                                              Pavel Elena

Psiholog-consiliere